Ga naar hoofdinhoud

Je hebt altijd gezorgd voor je kind, die laatste zorg wil je niet uit handen geven. Ook als het gaat om een volwassen naaste kan het zo mooi zijn iemand voor het laatst te verzorgen of erbij te zijn. Natuurlijk alleen als je dat wilt. In ieder geval ben ik er, met mijn aandacht en ervaring. Vaak merk ik dat naasten, door mee te helpen met de verzorging en het kleden, nog bewuster worden van het feit dat iemand is overleden.
Je kunt veel keuzes maken, ook over de duurzaamheid van de kleding.
Als het mogelijk is, dan is het fijn om iemand thuis op te baren. Als het om een kindje gaat, is dat zeker zo. Op de eigen kamer, of in de box in de kamer, ik kan je voorlichten over de mogelijkheden. Het is de vertrouwde omgeving met de eigen spulletjes. Het kan ook de werkkamer van iemand zijn, of zelfs de garage, die het mogelijk maakt afscheid te nemen op je eigen tijd. Ik merk ook steeds weer dat dit heel belangrijk is voor kleine kinderen, ze kunnen op hun tijd dichtbij zijn.
Naast de thuisopbaring, is het ook mogelijk iemand naar een uitvaartcentrum te brengen, bijvoorbeeld naar een familiekamer, ook wel 24-uurskamer genoemd. Je krijgt een eigen sleutel en kunt daar zijn wanneer je maar wil.

Back To Top