Ga naar hoofdinhoud

En na de uitvaart komt de tijd dat alles anders is. Dat alles anders blijft. Soms wordt gezegd: ‘Er is niemand zo aanwezig als het kind, de mens, die wordt gemist. Iemand is nooit weg…’
Ik kom op nagesprek, geef de factuur en we kijken met elkaar terug op de uitvaart. Ook bespreken we wat er nog gewenst is, dat kan een monument of bedankkaartje zijn. Als ik merk dat er méér nodig is, dan kan ik jullie in contact brengen met professionals die je bijvoorbeeld kunnen bijstaan in de afhandeling van de nalatenschap. Misschien is langduriger contact nodig en gaat uitvaartbegeleiding over in rouwbegeleiding. Graag vertel ik ook hoe mensen, bv. ook een papa en mama, verschillend kunnen rouwen en hoe je elkaar daarin soms kwijt kunt raken.

Elke keer weer merk ik dat mijn eigen verlieservaringen mij een rijker mens hebben gemaakt. Ik weet wat zich kan aandienen in rouw, ik zie de universele én unieke ervaringen daarin. Het leerde mij met verwondering en zónder veroordeling te kijken naar wat er is.
Ik weet dat ieder zijn of haar eigen weg moet vinden en ik hoop dat goed afscheid nemen helpt om verder te kunnen gaan.

 

Back To Top